El Jardí d'en Josep Pujiula

Els jardins secrets són secrets fins que algú els descobreix.

Wikipedia

Wikipedia

Aquest és el cas del jardí d’en Josep Pujiula, altrament conegut com el “Tarzán de Argelaguer”. En Josep és un torner retirat que ha dedicat 45 anys a construir i reconstruir el parc de Can Sis Rals o les Cabanes d'Argelaguer. Va començar als anys 70 construint una barraca feta de branques per guardar-hi la barca, al costat del riu Fluvià. Aquella barraca es va transformar en una primera vila que semblava treta d’un conte de fades. D’aquella primera barraca ja no en queda res. Tal i com ho havia construït ho va desmuntar, fart que alguns brètols es dediquessin a destrossar-li el jardí durant les nits del cap de setmana. 

Al cap d’un temps, sense poder-ho evitar, va començar un segon projecte. Aquest cop més gran i ambiciós, amb torres de 30 metres d’alçada i galeries amb laberints que evitaven l’entrada dels indesitjables. Com si d’un malefici es tractés, el 2002 va haver de desmuntar-ho una altra vegada, aquest cop pressionat per l’Ajuntament d’Argelaguer, ja que per allà hi hauria de passar la nova autovia N-260 i perquè, en realitat, aquell parc no era legal del tot. 

The International Award for Public Art

The International Award for Public Art

El 2003 va començar el tercer projecte i durant 9 anys més va seguir construint la seva obra d’art que va durar fins el 2012, quan Pujiula va tenir un accident i li van exigir que desmuntés totes les estructures de fusta. Finalment el 2014, després de tots els intents de fer-la desaparèixer i gràcies als esforços dels Amics de les Cabanes, el que quedava d’aquesta obra d’art es va considerar “Bé Cultural de Interès Local”. Aquest estiu ha sigut guardonat amb un premi especial per la seva feina durant 45 anys per The International Award for Public Art de Nova Zelanda

Timeout

Timeout

Per tenir un jardí secret no cal massa i dóna vida. Així ens ho ha demostrat en Josep Pujiula que, tan sols amb els materials que li donava el bosc i gràcies a la seva perseverança, ha creat un gran jardí secret que ara és reconegut internacionalment.

Janina Rojas


Vols saber-ne més?

Trobaràs tota la informació actualitzada a L'home de les cabanes i aquí trobaràs tota la informació de com arribar-hi, què hi pots trobar a dia d'avui, en resum, totes les FAQs que et puguin passar pel cap.

Altres fonts d'informació:


Vols construït el teu Jardi Secret?

Apunta't al pròxim taller que impartirà l'Elena de la Floralba.

Taller "Fes el teu Jardi Secret: Kokedama"

Dissabte 14 de Novembre a les 10:30h

45€/pers Esmorzar inclòs i tot el material inclòs